Para kazanmak için ya maaşlı bir çalışan olmalısınız ya da kendi işinizi kurmanız gerekmektedir. Ast üst ilişkilerinin olmadığı, kendi sözünüzün geçtiği, çalışma saatlerini sizin belirlediğiniz ve ortalamanın üzerinde para kazandığınız bir işiniz olsun istiyorsanız kendinize ait bir işletme kurmanız gerekmektedir. Peki ne iş yapabilirim diye kendinize soruyorsanız size birbirinden farklı 30 işyeri Açma Fikirleri sunacağız.
İşyeri Açma Fikirleri listesinden bahsetmeden önce size bir kaç uyarıda bulunmamız gerekiyor. İş kurmadan önce mutlaka gerekli fizibiliteyi ve araştırmaları yapmanız gereklidir. Aşağıda bahsettiğimiz işyeri açma fikirleri ülkemizde denenmemiş fikirlerde içermektedir. Ülkemize uyum sağlayıp sağlamayacağını iyice araştırmanız sizin faydanıza olacaktır. Araştırmanız bittikten sonra ise iş planı yapıp harekete geçmek kalıyor.
Not: Bir işletmede birden fazla iş kolu ile uğraşmaktansa tek bir iş üzerine yoğunlaşmanız sizin marka değerinizi yükseltip, hızlı büyümenizi sağlayacaktır.
İşyeri Açma Fikirleri
1)Kiralama Dükkanı Açmak
Bugün hemen hemen her şeyi kiralayabilirsiniz. Sizde sadece kiralama üzerine bir dükkan açarak, bir den çok ürünün kiralamasını tek bir yerde birleştirebilirsiniz. Kiralayabileceğiniz ürünler arasında araç, fotoğraf makinesi, günlük ev, tamir malzemeleri, bisiklet, projeksiyon, organizasyon malzemeleri, jeneratör, dedektör, drone, playstation v.s yer alabilir. Tabi bunları daha da çeşitlendirmek sizin elinizde. En büyük müşteri kaynağınız ise internet ve dükkanınızın lokasyonu olacaktır.
2)Sandviç Bar Açma Fikri
Size bir sandviç oluşturun desek o ekmeğin içini sayısız ürünler ile doldurabilirsiniz. Bir de bu işi profesyonel yapacaksanız daha da detaylandırıp güzel menüler oluşturabilirsiniz. Sadece sandviç ve taze sıkma meyve sularıyla para kazanmak sizin elinizde. Artık insanlar yemek yemek için fazla zaman harcamak istemiyor. Bir sandviç ve bir meyve suyu hazırlamak en fazla 3 dakikanızı alacaktır. Bu da müşterileriniz için büyük avantaj sunacaktır.
3)Gözlem Evi Kafe Açmak
Ülkemizde olmayan fikirlerden birisidir. Gözlemevi için teras katı ve manzarası olan bir yer bulmalısınız. Ürün bazında ise içeceklerin seçimi tamamen size ait. Asıl can alıcı nokta ise her masaya bir teleskop koymanızla başlamaktadır. İnsanlar çayını kahvesini yudumlarken, sizin sayenizde yıldızların ve dolunayın keyfini sürecektir.
4)Asistanlık Dükkanı Açmak
Çalışan insanların gündüz yapmaları gereken işleri çıkmaktadır. Bunlar tamirat, çilingir, kuru temizleme, fatura yatırma, evrak almak, kargo almak, ev temizliği, alışveriş, emanet bırakma v.s aklınıza gelebilecek bir sürü iş olabilir. Bunları çözüme kavuşturabilecek aylık abonelik sistemi ile çalışan bir asistanlık firması kurabilirsiniz. Yurt dışında çok yaygın olsa da ülkemizde bu işi geliştirmek biraz zor. Ancak başarabilirseniz büyük gelirler elde edebilirsiniz.
Not: Dükkan açmak dışında farklı fikirler edinmek istiyorsanız, Yeni iş Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
5)Yerel Gazoz Kafe Açmak
Ülkemizde bilinen 56 çeşit yerel gazoz markası bulunmaktadır.(Ankara, Zaman, Balsa, Beyoğlu, Uzay, Şifa, Uludağ vb.).Sadece gazoz satışının yapıldığı ve yanında da leblebi tozunun ikram edildiği bir cafe açarsanız marka olma yönünde ilk adımı atmış olursunuz. Açacağınız bu tarz bir işletme kısa zamanda duyulacaktır. İnsanlar sizin sayenizde nostalji yaşayacaktır. Size bonus olarak da açacağınız kafenin içinde antika ürünler satmanızı tavsiye ederiz.
6)Altın Kaplama Hizmeti Dükkanı
Altın kaplama deyince aklınıza yüksek fiyatlar gelmesin. eni üretilen altın kaplama makineleri ile hemen hemen her şeyi altın kaplama yapabilirsiniz(para da dahil).Bu makinelerin fiyatları 2000 tl den başlamaktadır. Hazır satılan solüsyonlar ile çok uygun fiyatlara altın kaplama uygulaması yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız işletmede iyi görseller ve örnekler oluşturursanız sizden fiyat teklifi almak isteyen çok sayıda müşteriniz olacaktır. Bir musluğun altın kaplamak isterseniz 4-5 TL gibi bir maliyet çıkacaktır size. Hizmet fiyatınızı da siz belirleyin.
7)Sos ve Meze Dükkanı Açmak
Sadece sos ve mezelerden oluşan dükkan ülkemizde bulmak zordur. Halbuki Avrupa da özellikle Almanya da çok meşhurdur. İnternetten alacağınız tariflerle kendi ürettiğiniz ve mini kavanozlarda sunacağınız soslar ve mezeler ile alanınızda ilk olabilirsiniz. Aynı zamanda internet üzerinden de işinizi destekleyebilirsiniz. Gerekli büyümeyi sağlarsanız özellikle oteller ve işletmeler sizden sürekli toptan ürün talep edecektir.
8)Pişirme Hizmeti Veren Kasap Dükkanı Açmak
Ülkemizde bu tarz açılan işletmelerde zarar eden yoktur desek yeridir. Şarküteri dolabınızda yer alan kiloyla satacağınız pişirilmeye hazır adana, soslu kanat, baget, bonfile, pirzola vb. ürünler ile aynı zamanda mangal hizmeti vereceksiniz. Tabi bunların yanında hazır salata, tatlı, közlenmiş ürünler de yer alacaktır. Hizmetinizde kusur bulunmaması halinde kazanmamanız çok zor.
9)Puro Kafe Açmak
Yurtdışında çoğu ülkede oldukça popüler bir iştir. Ülkemizde bu konseptte açılmış bir işyeri bulmanız zordur. Yapmanız gereken müşterilerinizin temin edemeyeceği puro ve sigara çeşitlerinden oluşan bir cafe oluşturmanızdır. Bu tarz bir cafe ile müşterileriniz kendilerini farklı hissedip müdaviminiz olacaktır.
10)Diyet Market Açmak
İşyeri açma fikirleri arasında ülkemize en kolay uyum sağlayacak fikirdir. İnternet sitesi olarak sadece diyet ürünleri satan firmalar görebilirsiniz ancak reel bir mağaza olarak bu fikri uygulayan işletme ülkemizde yoktur. Tamamen light, kalorisiz, yağsız, tuzsuz, vejetaryen ve şekersiz ürünlerden açacağınız bir işletme sizi Türkiye’de bir ilk yapabilir. Aynı zamanda internet üzerinden de hizmet vererek işinize katkıda bulunabilirsiniz. Eğer tutulursanız sizden bayilik almak isteyen çok sayıda girişimci olacaktır.
Not: Yaptığım işte kar marjının yüksek olması benim için önemli diyorsanız, en karlı iş fikirleri başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız. Yapılan detaylı kar ve risk analizleri karar vermenizde size yardımcı olacaktır.
11)Tasarruf Ürünleri Mağazası Açmak
Günümüzde en büyük sıkıntı beklenen kar oranlarının yakalanmamasıdır. Bundan dolayı işletmeler tasarrufa girmek ve maliyet düşürücü yöntemler aramaktadır. Sizde işletmelere sunacağınız yenilikçi ve tasarruflu ürünlerle onların bu ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Örnek olarak tasarruf lambaları, güneş panelleri, atık kutuları, indirimli elektrik aboneliği vs. aklınıza gelebilecek diğer fikirler.
12)Hostel Açmak
Yurtdışında oldukça popüler bir iştir. Ancak ülkemizde bürokratik işlerin çok olmasından dolayı pek rağbet görmemektedir. Tatil bölgelerinde veya turist ziyaretlerinin yoğun olduğu yerlerde açacağınız bir hostel ile güzel paralar kazanabilirsiniz. Artık lüks oteller eskisi kadar rağbet görmemektedir. İnsanlar kalacak yerlerinden tasarruf edip gezmek için daha çok bütçe ayırmayı tercih etmektedir.1 oda ya 6 yatak koyup geceliği en düşük 40 TL den kiraya verebilirsiniz.
13)İkinci El Ürün Dükkanı
İkinci el ürünler derken aklınıza spot eşyalar büyük çaplı ürünler gelmesin. Bu ürünler antika, giyim, kitap, DVD, resim, hediyelik eşyalar, kullanılmayan ürünler vb. olabilir. Bu tarz ürünleri sadece internet üzerinde görebilirsiniz. Eğer sizde perakende olarak yaparsanız bu işi güzel paralar kazanabilirsiniz.
14)Vitamin Bar Açmak
Sadece taze sıkma meyve suyu ürünleri satışının yapılacağı bir işletme kurmak sizin kısa zamanda bir marka olmanızı sağlayabilir. Sadece bu iş üzerine hizmet verdiğiniz için maliyetleriniz ve satış fiyatlarınız diğer işletmelere göre daha uygun olacaktır. Hijyene ve kaliteye önem verdiğiniz takdirde her lokasyonda tutacak bir işe sahip olabilirsiniz.
15)Temizlik Şirketi Kurmak
İş hayatının yoğunluğundan dolayı insanlar temizlik gibi işlere vakit ayıramamaktadır. Bu nedenle gün geçtikçe bu sektöre olan talepte artış yaşanmaktadır. Eğer güzel bir lokasyonda işletmenizi kurarsanız ve interneti iyi kullanırsanız güzel gelirler elde edebilirsiniz. Günümüzde minimum temizlik hizmeti günlük 150 TL den başlamaktadır. Kazancınızı hesaplamak sizin elinizde.
16)Tobacco Shop Açmak
Ülkemizde sigara fiyatlarında yaşanan vergi artışından dolayı açık tütün ve ürünlerine olan taleplerde artış yaşanmaktadır. Tabi bunun yanında yıllardır kullanılan nargile, pipo ve puro ürünleri de dahil. Kaliteli ve iyi dizayn edilmiş bir Tobacco shop ile müşteri potansiyelinizi büyütebilirsiniz. İşinizi yasal prosedürler içerisinde yapmayı unutmayın.
Okuyunuz: Tobacco Shop Açmak
17)Otomat Firması Açmak
İşyeri Açma Fikirleri arasında en çok desteklediğimiz sektördür. Hepimiz otomat makinelerini biliriz ancak ülkemizde yeterince beklenen yaygınlaşmayı sağlamamıştır. Nedeni ise gerekli çeşitliliğin olmamasıdır. Eğer otomat ile satılabilecek ürünler konusunda yeni fikirleriniz var ise ülkemizde o ürünlere uygun makineler yaptırabilirsiniz. Ülkemizde olmayan ancak yurtdışında tutmuş bir kaç otomat makinası yazalım. Babet ayakkabı otomatı, çorba otomatı, ekmek otomatı, gazete otomatı, portakal suyu otomatı, WİFİ otomatı, kedi maması otomatı vb.
18)Geri Dönüşüm Atölyesi Kurmak
Teşvik paketlerinin içinde yer alan ve geleceği her zaman olan bir sektördür.Daha temiz bir çevre ve kaynak tüketimini azaltmak için oldukça popüler olmaya aday bir sektördür. Özellikle plastik alanında yapacağınız yatırımlar ile güzel paralar kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken presleme ve kırma makinası almanızdır. Toplayıcıların size getirdiği plastik ürünleri presledikten sonra 2 katı fiyatına kolaylıkla satabilirsiniz.
19)Oyuncak Mağazası Açmak
Yemek, içecek ve cinsel ürünler gibi ölmeyecek sektörlerden birisidir. Krizden etkilenmesi de oldukça zor olan bir sektör. Çocukların istekleri kolay kolay geri çevrilmez. Aynı zamanda kar oranı ise %50’nin üzerindedir. Sadece oyuncaklar üzerine bir işletme kurduğunuz zaman oyuncak denilince akıllara ilk sizin işletmeniz gelecektir.
20)Cep Aksesuar Dükkanı Açmak
Cep telefonu olmayan insan artık yok diyebiliriz. Pazarı ise hiç ölmeyecek bir sektördür. Güzel tasarımlar ile yaptığınız aksesuar, kılıf, cep ihtiyaç malzemeleri ile uğrak noktası olabilirsiniz. Aynı zamanda internet üzerinden satışlar yaparak da cironuzu 2 ye 3 e katlayabilirsiniz. Unutmayın kar marjı %100 ile %500 arası değişmektedir. İşyeri Açma Fikirleri arasında en karlı olanı diyebiliriz.
Okuyunuz: Cep Telefonu Dükkanı Açmak
21)Çay Kafe Açmak
Çayı 2 TL ye içmek için illa çay ocağına oturmamız şart değil. Sadece çay üzerine hizmet veren, ufakta atıştırmalık ürünleri olan bir kafe ile alanınızda fark yaratabilirsiniz. Çay ürünleri dediğimiz, bitkisel ve aromalı çaylardan oluşan bir kafe. İnsanlar çayın uzmanlık alanınız olduğunu bilerek akıllarına çay geldiği zaman direkt mekanınıza uğrayacaktır.
22)Pet Shop Açmak
İşyeri Açma Fikirleri arasında en çok duyulanlardan olabilir. Nedeni ise insanlar yalnızlaştıkça çareyi minik bir dost edinmekte bulurlar. Size pet shoptan kastımız evcil hayvan satışı değil de onların ihtiyacını karşılayan bir perakende dükkanı. Aynı zamanda evcil dostların aksesuarları, bakım malzemeleri ve kozmetik bakım ürünleri de yer alacak. Gün geçtikçe büyüyen ve kar marjı büyük olan bu sektörde sizde yerinizi alabilirsiniz.
23)Nakliye Firması Kurmak
Ev almanın zor olduğu günümüzde kiracı sayısında artış yaşanmaktadır. Tabi haliyle taşınma olayları da beraberinde gelmektedir. İnsanlar eşyalarının evinden alınıp başka bir eve kadar taşınması ile ilgili destek sağlayacak firma ararlar. Lojistik firmalarının sayısı ne kadar fazla olsa da talep de her zaman fazladır. Bir araca sahip olmasanız da bireysel nakliyecilerle anlaşarak bu işi firma bazında yapabilirsiniz.
24)Araç Bakım Hizmeti Vermek
Bilirsiniz ki oto bakım firmalarının geneli yerleşim yerleri dışında yer almaktadır. İnsanlar için sanayi bölgelerine gitmek ise çile olabilmektedir. Yerleşim yeri içerisinde güzel bir lokasyonda sadece bakım hizmeti veren bir işletme kurmanız, yapacağınız reklamlarla birlikte güzel kazançlar elde etmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda rekabetten uzak kalacaksınız. Bu iş hakkında bilgim yok diyorsanız bayilik almanız sizin için yeterli olacaktır. Gerekli eleman ve eğitim bilgileri bayilik veren firmalar tarafından karşılanmaktadır.
25) Halı Temizleme Firması Açmak
İşyeri Açma Fikirleri arasında size çok klasik gelebilir. Ancak pasta payı oldukça yüksek bir sektördür. Bu işi yapan firmalar talebe yetişemiyor dersek yeridir. Tabi halı yıkama hizmetinin yanına koltuk yıkama hizmetini de eklediğinizde sizde taleplere yetişemeyen bir firma olacaksınız. Tek yapmanız gereken pazarlama faaliyetlerini sürekli canlı tutmak olacaktır.
26)Bijuteri Dükkan Açmak
Ölmeyen sektörlerin başında gelmektedir. Normal bir esnaf olarak güzel bir lokasyonda açacağınız işletme ile büyük markalarla rekabet edebilirsiniz. Unutmayın bijuteri işinde marka olmak ekstra bir avantaj sağlamaz. Çünkü insanlar çeşit arayışındadırlar. Büyük markalarda AVM’lerde bulunmayan ürünler küçük bir aksesuar dükkanında bulunabilir. Kar marjı ise İşyeri Açma Fikirleri arasında en iyilerdendir. Bijuteri dükkanı açmak başlıklı yazımızı okuyarak gerekli bilgileri elde edebilirsiniz.
27)Kurye Şirketi Açmak
Şirketlerin yoğun oldukları bölgelerde açacağınız bir kurye firmasıyla büyük kazanımlar elde etmeniz mümkündür. Yapmanız gereken şirketler ile anlaşıp onlara avantajlı fiyatlar sunmaktır. Aynı zamanda internet üzerinden de şehir için hızlı teslimat bayiliği yapabilirsiniz.
28)İlginç Hediyeler Dükkanı
İnsanlar artık ilginç ürünleri internet üzerinde görmektedir. Çoğu kişi gördüğü anda sahip olmak ister ancak kart ile ödeme kargo falan derken sahip olmaktan vazgeçerler. Ancak siz bir showroomda mağazada insanlara bu ürünleri sunarsanız satış yapma şansınız artacaktır. Bu tarz ürünleri nerden bulurum diyorsanız istoç veya Tahtakale’ye uğramanız yeterlidir.
Not: Dükkan açmak için sermaye sıkıntısı yaşıyor olabilirsiniz. Sermayesiz iş fikirleri başlıklı yazımızda sizler için hazırlamış olduğumuz fikirlere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.
29)Aktar, Baharatçı Açmak
TV’lerde ve internette insanlar bitkilerin ne işe yaradığı ile ilgili bilgiler duymaktadır. Tabi bununla birlikte talepte artış yaşanmaktadır. Sadece baharat ve bitki ürünlerinin satıldığı bir işletme ise sizin bilinirliğinizi arttıracaktır.
30)Kozmetik Dükkanı Açmak
Güzellik sektörü günümüzde en canlı sektörlerden birisidir. Marka çeşitliliğinin geniş olduğu bir işletme ile güzel paralar kazanabilirsiniz. Tabi fiyat kalite performansını da unutmamalısınız.