Son yıllarda üretim ve küçük imalat fikirleri en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir çok kişi hazır bir ürün alıp satmaktansa, üretim yapıp para kazanmanın daha mantıklı olduğunun kanısına varmıştır. Sizde üretim fikirleri ve küçük imalat fikirleri ile ilgili bir araştırma içerisindeyseniz, doğru yazıda olduğunuza emin olun. Bu yazıda neden üretim yapmak ve neden imalatın tek çözüm olduğu ile ilgili de fikirler bulacaksınız.

Perakende sektöründe artık büyümek imkansızdır diyebiliriz. Pazarda tamamen büyük oyuncular yer almaktadır. Onlarla rekabet edebilmek ise hayal.Bir butik, bakkal, cafe, restoran açayım deseniz Avm’ler ile ya da franchise işletmelerle rekabet etmeniz çok zor.
Ya da bir işletmede bir firmada çalışıyorsanız bundan sıkılmış olabilirsiniz.Her gün rutin monoton işler yapmaktansa kendi belirlediğiniz saatlerde kendi işinizi yapmanız daha hoş geliyor kulağa.Emin olun böyle düşünen tek siz değilsiniz.Şu günlerde herkes kendi üretebileceği, üretirken de keyif alabileceği küçük imalat fikirleri araştırmasına girmiştir.Bizde sizin için yerli ve yabancı kaynaklardan araştırmalar yaparak en iyi, en karlı küçük imalat fikirlerini listeledik.Şimdi arkanıza yaslanın ve kendinize uygun bir fikir seçin.
Küçük imalat Fikirleri 2022

1)Oyuncak Üretimi

Oyuncaklarla aranız iyiyse ve çocuklarıda seviyorsanız bu iş tam size göre olabilir.Mutlaka aklınızda olup yapılmamış denenmemiş oyuncak fikirleri vardır.Ya da demirden yapılmış bir oyuncağı siz tamamen ahşaba çevirerek üretebilirsiniz.Bu sizin yaratıcılığınıza kalmış.
2)Evde Meze Yapımı

Öyle akla gelecek büyük bir meze firması yoktur ülkemizde.Olsa dahi bunların hiç birinin tadı evde yapılanları tutmamaktadır.Bunun nedeni ise uzun raf ömrünü sağlamak için kullanılan etken maddeler.Siz ise kendi yerinizde sağlıklı hijyenik olarak meze üretip bunları satışa sunabilirsiniz.
3)Ahşap Sektörü

Mutlaka herkesin aklına ilk ahşap sektörü geliyordur.Ancak bakış açısını biraz değiştirmek lazım bu sektörde.Yani suntadan televizyon tv ünitesi, kitaplık yapmaktansa; daha tasarım odaklı ve el işçiliğinin daha fazla olduğu üretimler sizi ön plana çıkaracaktır.
4)Butik Şekerleme Üretimi

Şekerlerle aranız iyiyse bu sektör tam size göre olabilir.Bu işte lezzeti tutturduğunuz zaman mükemmel bir butik marka olabilirsiniz.Küçük imalat fikirleri arasında en tatlı ve karizmatik iştir.
5)Müzik Enstrümanı Üretimi

Yine ahşap ile ilgili bir konu.Ancak müzik enstrümanı üretmek gerçekten ayrı bir zevk.Hele ki müzik ile aranız iyiyse.Gitar , bağlama, ney v.b aklınıza gelecek ürünlerin üretimini yapabilirsiniz.Unutmayın bilmiyorsanız bile öğrenmeniz çok zor değil.
6)Evde Mantı Üretimi

Mantı dükkanlarıyla hemen hemen her yerde karşılaşabilirsiniz.Bu dükkanların çoğu mantılarını hazır olarak tedarik etmektedir.Mantıyı gerçekten güzel yapıyorsanız kilosu 30 ile 50 tl arasında çok talep görebilirsiniz.Küçük imalat fikirleri arasında yer alan mantı üretimi ile ilerleyen zamanlarda fabrika sahibi olabilirsiniz.
7)Kutu Üretimi
Hediyelik kutular ve desenli saklama kutuları şu günlerde çok talep görmektedir.Bu kutuların fiyatları ikea da 25 tl den başlamaktadır.Farkı ise mükemmel tasarımlara sahip olmaları.Bu konuda kendinizi yetenekli görüyorsanız tam size göre bir iş diyebiliriz.
Not: Küçük imalat fikirleri dışında farklı fikirleri edinmek istiyorsanız, mutlaka Yeni iş fikirleri başlıklı yazıyı inceleyiniz.
8)Takı Üretimi Yapmak

Günümüzde doğal taşlardan ve deri ipliklerden kolye ve bileklik yapmak oldukça moda.Tabi bunları satın alıp kullanmakta moda.Doğal taşların hepsinin bir anlamı var.Hepsi rengarenk ve ilgi çekici.Sizin de ilginizi çekiyorsa tam size göre olabilir.Alaçatı da en düşük bileklik fiyatları 20 tl den başlamakta ve 250 tl ye kadar bileklikler bulunmaktadır.
9)Cam Sanatı

İstanbul Ortaköy’ e yolunuz düştüyse orada camdan harikalar yaratan abimizi mutlaka görmüşsünüzdür.Camları ısıtarak şekilden şekle sokmakta ve oldukça ilgi çekmektedir.Bu konuda sizinde aklınızda bir şeyler canlanıyorsa cam sanatı tam size göre olabilir.İlginç hediyelik eşyalar arayanlar için de aranılan üretici olabilirsiniz.
10)Mutfak Malzemeleri Üretimi

Ahşaptan kupa bardak üretimi veya porselen bardak üretimi yapabilirsiniz.Bu bardakların üzerine yazılar yazıp kişiye özel hale getirebilirsiniz.Ya da kil ile seramik ile aranız iyiyse çeşitli tasarımlar yapabilirisiniz.
11)Bitkisel Ürünler Üretimi
Bitkisel ürünler alternatif tıb diye anılmakta.Ancak bütün ilaçların ham maddesini oluşturmaktadır.Sizinde bitkisel ürünlerle aranız iyiyse bir ilaç, krem oluşturabilirim ve bu konuda fayda sağlayabilirim diyorsanız tam size göre bir iş.Yapmanız gereken tek iş bakanlıktan izin almak.Bu da ülkemizde çok kolay.
12)Parfüm Üretimi
Küçük imalat fikirleri arasında en çok uygulanan fikirlerden birisidir.Ancak hiç mantıklı bir şekilde yapılmamaktadır.Açık parfüm işletmelerini biliyorsunuzdur.O işletmelerde büyük markaların ürünleri taklit edilerek üretim yapılır.Siz ise burada farklı olarak kendi parfüm markanızı oluşturabilirsiniz.Yeter ki doğru esansları bir araya getirin.
13)Sabun Üretimi
Ev hanımlarının sabun üretimi ile ilginlendiklerini mutlaka duymuşsunuzdur.Ancak bunu profosyonel olarak yapan veya tasarımlarda farklılık katan olmamıştır.Siz ise bu işi sevebileceğinizi düşünüyorsanız mükemmel bir butik sabun dükkanı açabilirsiniz.
Okuyunuz: Sabun Nasıl Üretilir
14)Tütsü Üretimi
Güzel kokulu küçük imala fikirleri arasında yer almaktadır.Tütsüler eskisi kadar rağbet görmemektedir.Nedeni ise fabrikasyon ürünler.Fabrikasyon ürünler gerçek tütsülerden tamamen uzak görünmektedir.Siz ise butik tütsü üretimine geçebilirsiniz.Gerçek tütsü severler sizi mutlaka bulacaktır.
15)Demirden Üretimler Yapmak

Eğer el işlerini yapmaya yatkınsanız bu iş tamamen size göre olabilir.Hazır demir ve sac profiller bulabilirsiniz.Eğer imalat yapabileceğiniz bir yeriniz varsa demir kesme makinası ve kaynak makinası ile harikalar yaratabilirsiniz.Küçük imalat fikirleri arasında en tehlikeli olanlardandır diyebiliriz.Ancak işinizi çok hızlı büyütebilirisiniz.
16)Kendi Gazoz Markanızı Yaratın
70’li yıllarda gazoz üretimi küçük dükkanlarda yapılmaktaydı.Leblebi tozu ile birlikte müşterilere sunulurdu.Sizde kendinize ait mükemmel bir tat’a butik bir gazoz üreticisi olabilirsiniz.Eğer herşey istediğiniz gibi giderse büyük bir marka olma yoluna girebilirsiniz.
17)Butik Ekmek Üretimi

Ülkemizde ekmek tüketimi klasik emek tüketiminin dışına çıkma eğilimi göstermektedir.Sizde bu konuda katkı sağlayabilirsiniz.Tadını tutturabileceğiniz butik ekmek üretimi yapıp toplu ve parekende olarak satışını gerçekleştirebilirsiniz.
18)Mum Üretimi
Mumdan yapılan ürünleri mutlaka biliyorsunuzdur.Bu sektör çok dolu bir sektör.Siz ise farklılıklar katabilirim, daha farklı tasarımlar yapabilirim diyorsanız %1000 karı olan bir sektör sizi bekliyor.Mum üretimi küçük imalat fikirleri arasında en karlı olanı diyebiliriz.Yeterki satış hacmine sahip olun.
19)Minik Kasa Üretimi
Minik kasa dediğimiz bildiğimiz domates kasası ile aynı.Ancak sizin yapıcağınız daha tasarımsal ve kaliteli üretimler.İkea da bu kasaların fiyatı 35 tl den başlıyor.Siz bu konuda profosyonel bir üretici olursanız kasadan başka birşey üretmenize gerek kalmayacaktır.
20)Çikolata Markası Yaratmak
Kavunlu ya da karpuzlu bir çikolata olsa çok giderdi diye fikriniz varsa, bu fikrinizi butik olarak üretime dökebilirsiniz.İşletmelerde bu şekilde yüksek fiyatlardan satılan çikolataları mutlaka görmüşsünüzdür.Sizde bu markalardan birisine sahip olabilirsiniz.
21)Butik Süt Ürünleri
Günlük süt satan işletmeleri mutlaka görmüşsünüzdür.Bu işletmelere olan talep eskisi kadar değildir.Ancak doğal süt ürünleri talep edenler çoktur.Sizde yoğurt, peynir, probiyotik ürünler üretip satışını yapabilirsiniz.Yani talebi doğru yönde karşılayabilirsiniz.
22)Hazır Sos Üretimi
Hazır sos ürünlerinin yapıldığı butik işletmeler yurt dışında çok fazladır.Ancak ülkemizde yok diyebiliriz.Butik farklı tatlar, farklı baharatlar içeren soslar üretip bunun satışını gerçekleştirebilirsiniz.Ketçap ve mayonez gibi tutulursa milyoner olabilirsiniz.
23)Reçel Üretimi
Butik reçel üretimi en kolay küçük imalat fikirleri arasında yer almaktadır.Sizin farkınız ise ender meyvelerin reçellerini yapmak.Bunlar ananas, kiwi, hindistan cevizi v.b olabilir.Gerisi sizin hayal dünyanıza bağlı.
24)Özel Defter Üretimi
İnsanlar günlük defterlerine veya kişisel not defterlerine özen gösterirler. Ya da arkadaşlarına aldıkları defterlere.El yapımı işlenmiş ve tasarımı yapılmış defterler ise çok moda.Ama maalesef üretimi yok denecek kadar az.Bu sektördeki eksikliği siz tamamlayabilirsiniz.
25)Silgi Üretimi
Evet yanlış duymadınız.Hepimizin silgilerle ilgili bir anısı mutlaka vardır.Doğal kauçuklarla silgi yapmak ise çok kolay.Eğer aklınızda tasarım ve fikir varsa silgi üretimi yapıp kırtasiyelere satışını yapabilirsiniz.Kar marjı ise inanılmaz yüksek bir imalat fikridir.
26)Meyve Suyu Üretimi
Tamamen kendinize ait butik bir işletmede yapabileceğiniz bir iştir.Mutlaka eski pastahane limonatalarını duymuşsunuzdur.Sizde limonatalar gibi akılda kalıcı meyve suları üretebilirseniz, insanların uğrak noktası olabilirsiniz.İsterseniz ambalajlayıp toptan satışını da yapabilirsiniz.
27)Tekstil Aksesuar Ürünler Üretmek
Küçük imalat fikirleri arasında en çok yapılanlardandır.Ancak tasarımlara göre sınırsız pazara sahiptir.Cüzdan, saç bandanası, fular, bileklik v.b ürünler içermektedir.Kumaşların cinsi ve tasarıma göre bu pazarda sizde yerinizi alabilirsiniz.
28)Buz İmalatı Yapmak
Düşük sermaye ile hazır buz üretimi yapabilirsiniz.Burda önemli olan servis yapmanız ve fiyatınızın uygun olmasıdır.Restoranlar, cafeler, tekel bayiler sizin ana pazarınızdır.
29)Dondurma Külahı Üretimi
Küçük imalat fikirleri arasında en bilinmeyendir diyebiliriz.Nedeni ise ülkemizde ki dondurma külahları çok stabildir.Yurtdışında çikolatalı, böğürtlenli, çilekli gibi seçeneklere sahip dondurma külahları bulunabilirken ülkemizde yok diyebiliriz.Sizde bu konuda eksikliği giderebilirsiniz.
30)Yerel Dondurma Üretimi
Dondurmalarla aranız iyiyse, yerel lezzetlerden oluşan dondurmalar üretebilirsiniz.İsterseniz toptan isterseniz perakende olarak satışını yapabilirsiniz.Ülkemizin en iyi 10 dondurmacısı tamamen yerel üretim yaparak başlamışlardır.Düşük sermayeli ve yüksek karlı imalat fikirlerinden birisidir.
31)Düğün ve Nişan Ürünleri Üretimi
Küçük imalat fikirleri arasında rekabet oranı yüksek olan iştir.İmalat yerinizde düğün ve nişanlar için davetiye kartı, nikah şekeri, tebrik kartı, yapay çicek ve süsleme ürünlei üretimi yapabilirsiniz.Tasarım konusunda iyiyseniz çok tutulan ve tavsiye edilen bir imalatçı olabilirsiniz.
32)Jüt Çuval Kumaşı Ürünleri
Jüt kumaşı ile yapılan üretimler tasarım olarak mükemmel görünüme sahiptirler.Jüt çuvalı ile iç mekan tasarımı, çanta üretimi, süs eşyaları tasarımı gibi v.b üretimler yapılabilmektedir.Sizinde ilginizi çekiyorsa küçük imalat fikirleri arasında değerlendirebilirsiniz.
33)Deri Ürünler Üretimi
Deri ile üretilen ürünler sınırsızdır.Kullanılmadığı sektör yoktur diyebiliriz.Siz ise deri ile küçük çaplı tasarımlar yapıp aksesuarlar üretebilirsiniz.Deri çanta, bileklik, cüzdan, eldiven gibi ürünler üretip bunların satışını yapabilirsiniz.
34)Butik Bira Üretimi
Ülkemizde içki fiyatlarının yüksek olmasından dolayı denenmiş bir imalat fikridir.Kendi markalarını üretmeyi başarmış olanlar vardır.Bunlardan birisi Muğla da üretilmiş olan Gara Guzu markasıdır.Sizinde böyle bir fikriniz varsa değerlendirebilirsiniz.Butik bira üretimi günümüzde oldukça popüler bir iş.
35)Makarna Üretimi
Makarna sektörü oldukça doymuş bir sektördür ülkemizde.Ancak makarna sektörüne farklılıklar katabilirim diyorsanız, küçük bir imalathane ile üretime başlayabilirsiniz.Şu günlerde glutensiz makarna üretimi oldukça popüler.
36)Karton Bardak Üretimi
10 bin TL’lik bir makine alarak, tasarımlarının size ait olduğu bardaklar üretebilirsiniz.Bu bardaklara istediğiniz resimlerin baskısını yapabilir ve özel siparişler alabilirsiniz.Yeter ki pazarlamanız iyi olsun.Talep arttıkça makine sayısını da arttırabilirsiniz.
37)Kütük Ürünler İmalatı
Ahşaptan yapılan ürünlerin ne kadar talep gördüğünden bahsetmiştik.Kütükten yapılan ürünler ise yüksek fiyatlı olmasına rağmen tüketicilerin oldukça ilgisini çekmekte.Sizin için de mutlaka hoş görünüyordur.Yaratıcılığınızı konuşturduğunuz zaman çok güzel eserler çıkarabilirsiniz.
38)Turşu Üretimi
Eski turşu dükkanlarını mutlaka biliyorsunuzdur veya duymuşsunuzdur.Bu dükkanlarda turşu ve turşu suyu satılırdı.Günümüzde ise fabrikasyon ürünlerden dolayı ve turşucuların kendilerini geliştirmiyor olmasından dolayı işletmeler kapanmıştır.Ancak siz bu sektöre farklılıklar katarak imalat yapmaya başlayabilirsiniz.
39)Cipsi Üretimi
Yurtdışında popüler bir iştir.Butik dükkanlarda çeşitli özelliklere ve baharatlara sahip cipsi satışı yapılır.Bu ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha sağlıklı ve yağ oranı daha azdır.Haliyle tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmektedir.Çeşit ise inanılmaz fazladır.Küçük imalat fikirleri arasında tutacağına en çok inandığımız fikirlerden birisidir.
40)Soya Ürünleri Üretimi
Soyadan bilindiği üzere et, peynir, kahvaltılık ürünler gibi yapılmayan yok diyebiliriz.Soya ürünleri vejeteryanlar tarafından çok tüketilmektedir.Tat olarak ise etin yerini alıyor diyebiliriz.Şu sıralar soya ürünleri sadece internet üzerinden satılmakta.Sizde bu sektörde şansınızı deneyebilirsiniz.
41)Elma Sirkesi Üretimi
Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez.Ancak organik olanından tüketilmesi şarttır.Fabrika ürünleri ise organiklerin yanından dahi geçmekte zorlanmaktadır.Üretimi basit olan elma sirkesinin 500 gramı (organik) 25 TL gibi fiyatlardan satılmaktadır.
42)Led Ürünler Üretmek
Ledler artık günümüzün teknolojisi.Kullanıldığı her alanı güzelleştirmekte ve mükemmel tasarruflar sağlamakta.Led teknolojisini ürünlere entegre ederek güzel eserler ortaya koyabiliriz.Örneğin; led tablo, ledli futbol topu, led tabela v.b. Yapımı ise emin olun inanılmaz kolay.
43)Boncuk Üretimi
Doğal taşlardan ve ahşaptan yapılan boncuklar piyasada inanılmaz talep görmektedir.Tabi biz size daha çok doğal taş olanını tavsiye ediyoruz.Nedeni ise hem el sanatı gerektirmesi hem de yüksek getiri oranına sahip olması.Tercih sizin.
44)Cep Telefonu Kapağı Üretimi
Cep telefonu kapaklarını 1 TL den düz beyaz olarak satın alabilirsiniz.Tasarım yapımıyla aranız iyiyse 3 bin TL’lik baskı makinasıyla baskılar yapıp satışını gerçekleştirebilirsiniz.
45)Kuyum Ürünler Üretmek
Takı tasarım işlerinin lüks kısmı.El işçiliğinin gerçekten hakkını veren bir sektör.Oldukça da karlı diyebiliriz.Yapmanız gereken 1 aylık bir eğitim döneminden geçmeniz.Sonrasında ise tasarımı size ait yüzük, bilezik ve kolye tarzı ürünler tasarlayıp satışını yapabilirsiniz.
46)Saat Üretimi
Mekanik duvar saati üretiminden bahsediyoruz.Duvar saatlerinin mekanizmaları hazır olarak satılmaktadır.Sizin yapmanız gereken güzel bir tasarımın üzerine montajını yapmak.Bu tasarım ahşağ, demir veya beton zeminlerde olabilir.
47)Yapay Çiçek Üretimi
Gerçekleri ne kadar güzel olsa da yapay çiçek sektörü ölmeyen sektörlerden birisidir.Hem fiyat olarak hem de dayanıklılık açısından tüketicilere avantaj sağlamaktadır.Sizde bu güzel ürünleri üreterek fark yaratabilirsiniz.Düşük sermayeli üretim fikirlerinden birisidir.
48)Hazır Ambalajlı Kurabiye Üretimi
Eski pastahane kurabiyelerini kapalı kutularda görüyorsunuzdur mutlaka.Ama tat olarak onları yansıtmıyor desek yeridir.Ya da yeterince rekabet yok diyebiliriz.Sizde güzel kurabiye tariflerinizi bu konuda değerlendirip, kurabiye sektörüne fark katabilirsiniz.
49)İstiridye Mantarı Üretimi
Küçük bir alanda evinizde veya deponuzda yapılabilecek küçük imalat fikirleri arasında istiridye mantarı üretimi yer almaktadır.Yetiştirilmesi ve üretimi oldukça kolaydır.Bu fikri değerlendirmek istiyorsanız istiridye mantarı yetiştirmek başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Yukarıda ülkemizde uygulayabileceğiniz küçük imalat fikirleri’ni sizlerle paylaştık.Bu fikirleri değerlendirerek sizde üretim faliyetlerinde bulunabilirsiniz.Mutluluğun yolu üretmekten geçer.Üreten insan mutlu, üreten ülke güçlü olur.Sizinde üretim ile ilgili sahip olduğunuz fikirler varsa yorumlar bölümünden paylaşıp fikirler alabilirsiniz.
Ayrıca yukarıda yazdığımız işlerden birisini yaparsanız, en önemli kısmın pazarlama faliyetleri olduğunu unutmayınız.Bunun içinde internet sektörünü mutlaka kullanmanız gerekmektedir.Pazarlama üzerine Hacettepe üniversitesi tarafından yapılan paylaşımı okumanızı tavsiye ederiz.
İNTERNETTE EN ÇOK SATILAN ÜRÜNLER 2017
PARA KAZANMA YÖNTEMİ 30 FARKLI YÖNTEM
kaynak: https://smallbiztrends.com/2017/02/manufacturing-business-ideas.html