Ülkemizde pek revaçta olmasa da Avustralya, İtalya, İngiltere, ABD gibi ülkelerde pek popüler olan bir sektördür. Boyları 42 cm ile 80 cm arası değişen bu küçük atlar hem cinslerinden daha akıllı ve daha beceriklidirler. Ağırlıkları ise 90 ile 150 kg arası değişmektedir. Pony At Çiftliği Kurmak ve Pony At Yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız, doğru karar verdiğinize emin olabilirsiniz. Bu yazımıza sizlere A’dan Z’ye pony at çiftliği nasıl kurulur detaylı olarak aktaracağız.
Not: Pony at çiftliği kurmak dışında farklı fikirleri edinmek için En Yeni 75+ İş Fikri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
Pony At Çiftliği Kurmak
Pony at çiftlikleri aynı zamanda otizm ve Down sendromlu hastaların uğrak yeridir. Onların kas gelişimlerini ve fiziksel aktivitelerini yapabilmeleri için doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bir çok at çiftliklerinde bu tarz faaliyetler yapıldığınız görmeniz mümkün. Pony at çiftliği kurmak isteyenlerin ana kaynağını sağlık faaliyeti amaçlı yapılan işler oluşturacaktır.
Kazanç bakımından ise diğer kurulan çiftliklere göre yüksek kazançlar elde etmek mümkündür. Seans ve tur olarak hizmet veren çiftlikler saat ücreti olarak minimum 300 TL ücret almaktadırlar. Ya da 60 TL gibi 500 metrelik bir parkurda tur ücreti alınmaktadır.
Pony Çiftlikleri Nerelerde Kurulmalıdır?
Öncelikle minimum 1500 metrekarelik bir alana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu alana sahip olabileceğiniz turistik ve doğal bitki örtüsüne sahip yerlerde çiftlik kurmanız avantajınıza olacaktır. İlk başlarda başlayacağınız ufak çaplı pony at çiftliğiyle kazanacağınız paraya bağlı olarak kısa zamanda büyüme şansı yakalayacaksınız.
Ancak pony at çiftliği ile iş yapabilmek için mutlaka büyük şehirlere de yakın olmanız gerekiyor. Örneğin; İstanbul’da Çatalca’da yer alan Pony at çiftlikleri mevcut. Eğer siz de Çatalca’dan daha yakın bir konumda pony at çiftliği kurabilirseniz emin olun büyük bir avantaj yakalamış olacaksınız.
Pony Çiftliği Ne Kadara Açılır?
Pony atlar hem cinsleri gibi ot ve samanlarla beslenirler. Ekstra beslenmeleri için bir gereklilik yoktur. Pony atların tanesi ise 10 bin ile 25 bin tl arası değişmektedir.4 Pony at ile oluşturacağınız bir çiftliğin maliyeti 50 bin ile 100 bin TL arası değişmektedir. Pony atları ise ülkemizde bulabilirsiniz.Sahibinden.com gibi sitelerde ilanları yer almaktadır.
Ancak 50 Bin TL sermaye ile kendinize limit koymanızı tavsiye etmeyiz. Nedeni ise potansiyelin yüksek olduğu bu sektörde, 4 pony at ile zayıf kalırsınız. En az 10-20 arasında pony at ile büyük yatırım yapıp çiftlik kurmalısınız. Sonuçta en az 1-2 dönümlük yerin maliyeti de sizin için yüksek olacaktır.
Pony At Çiftliği Teşvik
Normal bir at çiftliği açmak ile aynı şartlara sahiptir. Zeminlerde dolgu ve çimlenme sahalarına dikkat ettiğiniz sürece rahatlıkla ruhsat alabilirsiniz. Aynı zamanda yaşınıza ve yaptığınız iş koluna bağlı olarak Tarım İl Müdürlükleri Tarafından 30 bin TL hibe KOSGEB tarafından ise 70 bin TL faizsiz kredi alabilirsiniz. Sonuçta ülkemizde yapılacak ender iş kollarından birisidir.
Pony At Çiftliği Kazancı Ne kadardır?
Ülkemizde köpek, at, balık ve çeşitli hayvanlara ait çiftlikler vardır. Size sadece şöyle söylemeliyiz ki Pony at çiftlikleri size diğer çiftliklerden daha yüksek bir kazanç sağlayacaktır. Saatlik kiralama hizmeti 300 TL olan bir pony at size günlük 500-600 TL kazandırabilir. Tabi gerisi size kalmış. Yetiştireceğiniz at sayısı, yapacağınız reklam, turistik yerlere yakınlığınız, çalışma saatleriniz gelirinizi arttırabilir de azaltabilir de.
Pony At Çiftliği Kurmak İsteyenlere Yol Haritası
Sadece pony at çiftliği değil bir çok çiftlik kurma projesi ile ilgili makaleler oluşturduk. Çiftlik sahipleri genelde karlı olan bu tarz sektörlerde sürekli büyüme yoluna gitmektedir. Sizde pony at çiftliği konusunda yapacağınız yatırım ile büyüme yoluna gidebilirsiniz.
Pony at çiftliği kurmak ile ilgili sermaye sıkıntısı yaşıyorsanız bunun için farklı yatırımcı arayışına girmenizde bir yöntemdir. Örneğin; fon bulma siteleri üzerinden yatırım toplamayı deneyebilirsiniz. Ya da farklı fikirler edinmek istiyorsanız En Karlı iş Fikirleri başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.
” Pony At Yetiştiriciliği ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.