Son dönemde sürekli gündeme gelen yatırımcılık fikirlerinden birisi de tatlı sektörüdür. Yatırımcılar tatlı bayilik almak için sıraya giriyor. Böylelikle son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biri de tatlı bayiliği veren firmalar olmaktadır. Biz de sizler için bu bayilikleri aşağıda derledik.
Tatlı Bayilik Fırsatı
1. Profiterol House
Remzi Usta, 1958 senesinde Beyoğlu İnci’de bu sektöre giriş yaptı.50 yıldan fazla tecrübesiyle harika profiteroller oluşturdu. Ustalık yetmez bunun için; kaliteli malzeme de gerekir. Kakao’yu, çikolata’yı ve diğer malzemeleri en kalitesini tercih eder. Sütünü yaylada beslenen hayvanlardan sağlar. Krema, sos ve pataşuru servis esnasında birleştirir.
Dükkanın bulunduğu mekana ve büyüklüğüne göre mütevazı bir dekorasyon ile kurulabilir. İstanbul ve İstanbul dışı müşteri yoğunluğu fazla olan AVM içerisinde veya işlek caddelerde açmak daha makuldur. Kendi bulduğunuz dükkanların kullanılacağı gibi halihazırda işletilmekte olan dükkanı da devralabilirsiniz. Profiterol House İstanbul’da 2 adet tatlı bayiliği bulundurmaktadır. Profiterol House tatlı bayilik açmak için gereken maliyet ortalama 50.000 ile 120.000 TL arasında değişmektedir.
2. Osmanlı Tulumbacısı
Osmanlı Tulumbacısı kendine has üretim tekniği ile müşterilerine her daim kaliteli, taze ve farklı lezzetler tattırmayı kendine hedef edinmiştir. Ürünler fabrikadan %90 yapılmış hazır halde şubeye gelir. Şubede üretin aşaması çok tezdir. 10 dakika zaman içerisinde ürünler tüketime hazır vaziyeti bulur.
Ürünlerde hiçbir katkı maddesi yoktur. Trans yağ bulunmaz,%100 pancar şekeriyle üretimi gerçekleşir.
Osmanlı Tulumbacısı tatlı bayilik düşük kuruluş maliyetiyle karlı bir yatırım yapar.1 yıl gibi kısa bir sürede 11 ile ulaşmış ve hızlı bir şekilde şubelerini artırmaktadır. Osmanlı Tulumbacısı büyüme politikası olarak bayilik sistemini genişleterek bu işi ilerletmeyi kendine hedef edinmiştir. Konsept olarak, bütün şubelerde tek konsept üzerinden çalışır ve anlaşmalı dekorasyon firması tarafından yapılır.
Osmanlı tulumbacısı Türkiye’de 40 adet tatlı bayiliği bulundurmaktadır. Osmanlı tulumbacısı tatlı bayilik açmak için gereken bayilik bedeli 25.000 TL’dir. Gereken yatırım maliyeti ise 35.000 TL’dir. Osmanlı tulumbacısı tatlı bayilik verirken işlek sokak, AVM tercih etmektedir. Ayrıca konseptleri belirli olan bu firma dükkan dekorasyonunu anlaşmalı olduğu dekorasyon firmasına yaptırmaktadır.
3. Helva-i Hünkar Dondurmalı İrmik Tatlısı Bayiliği
Osmanlı saray mutfağının en popüler tatlısı olan helva, imparatorluğun kuruluşundan beri hiçbir padişahın sofrasından eksik tutmadığı bir tatlıdır. Saray mutfağının helvahanesinde kavrulan helvaların Sultanlar tarafından en çok seçmeni, dondurmayla birlikte takdim edilen dondurmalı irmik helvasıdır. Usta ellerin hazırladığı gümüş tepside sunulan muazzam lezzet her daim takdir görmüş ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakmış. Sadece yemek için değil Osmanlı sarayında keyfin, sevincin, tanışmanın ve kutlamaların nedeni olmuştur. Doğum, sünnet merasimi, asker uğurlamaları gibi birçok özel günlerde ikram edilen, sevinçleri paylaşmak için ortak değerdir.
Helva-i Hünkar Dondurmalı İrmik Tatlısının Üretimi
Gıda imalatı çok ciddi sorumluluk gerektirdiğinden dolayı, bu firma hijyenik bir ortamda üretimini yapar. Malzeme seçiminden üretimin her aşamasına kadar titizlikle üretim yapar. Kaliteli e helal malzemeleri özenle seçerler. Ustaların hamarat elleriyle hem de sevgilerinin verdiği bambaşka lezzetle ürettikleri mamüller, hiçbir katkı maddesi içermez. Keçi sütünden imal edilen dondurmayla bir araya getirilen sıcacık irmik helvası müşterilerin beğenisine sunulur.
Sizde Helva-i Hünkar tatlı bayilik olmak için hiç beklemeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
4. Seyidoğlu Baklavacılık
Günümüz şartlarında Seyidoğlu Baklavacılığın işletmesini kendisinden sonraki üçüncü kuşak yürütmektedir. Bu işletme önceleri aslen Gaziantepli olan Habeş Usta tarafından 1952’de İstanbul Laleli’de küçük bir imalathanede faaliyetlerine başlamıştır. Seyidoğlu ailesinin şu günün şartlarında 30’u İstanbul’da 20 ‘si Anadolu’da toplam 50 tane şubesi bulunmaktadır. Bu şubelerin 34’ü tatlı bayilik, 16’sı ise merkez şubedir. Yurt içindeki satışlarını bu mağazalar kanalıyla yapar. Yurt dışına da baklava ihracatı bulunmaktadır. Şirketin Almanya Münih’te deposu bulunmaktadır. Buradan Avrupa ülkelerine dağıtımını gerçekleştirir. Seyidoğlu’nun ünü ve faaliyetleri Avrupa dışında ABD ve Avustralya’ya da yayılmıştır.
Seyidoğlu Baklavacılık tatlı bayilik açmak için gereken bayilik maliyeti 250.000 TL ile 500.000 TL arasında değişmektedir. Seyidoğlu Baklavacılık tatlı bayilik verirken işlek sokak, AVM tercih etmektedir ayrıca Seyidoğlu baklavacılık tatlı bayilik açmak için belli başlı şartlar vardır. Bu marka tercihen mülkiyetin yatırımcıya ait olmasını istiyor. Sektörde tecrübeli olan, işinin başında tam zamanlı olarak çalışabilen yatırımcı ister. Ayrıca girişimci ruhlu olmak ve insan ilişkilerinde başarılı olmak da Seyidoğlu Baklavacılık tatlı bayilik olmak için gerekli şartlardandır. Gerekli ekonomik sermayeye de sahip olmak gerekmektedir. Seyidoğlu Baklavacılık tatlı bayilik anlaşmasının sağlanması halinde bayiliği veren firma reklam, yer seçimi, bölge koruması, pazarlama, eğitim ve personel gibi konularda girişimcisine destek olmaktadır.
5. Faruk Güllüoğlu Baklava
Şu ana kadar sadece kendi mağazalarıyla meşgul olan Faruk Güllüoğlu, kısa süre önce bayilik vermeye başlamış bulunmaktadır. Şirket en son Beşiktaş ‘ta bir Franchise şubesinin açılışını yapmıştır. Şirket 29 olan şube sayısını 200 ‘e çıkarmayı hedefler. Faruk Güllüoğlu’nun 2 değişik konsept vardır: “Faruk Güllüoğlu Geleneksel, Faruk Güllüoğlu İstanbul” Şirketin yönetim durumu başkanı Faruk Güllü, Franchise sistemini geliştirirken 1 sene tamamen uzman kadro ile çalıştığını bildirmiştir. Bunun için çok iyi bir alt yapı hazırladıklarını söyleten Faruk Güllü, üretim hacimlerini ve tesislerini gözden geçirmek suretiyle iyileştirme çalışmalarını yürüttüğünü belirtmiştir.
Faruk Güllüoğlu Baklava tatlı bayilik açmak için gereken bayilik maliyet konsepte ve işletmenin alanına göre değişse de ortalama 500.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değişmektedir. Bayilikleri 4 farklı konseptte mekanın boyutuna göre vermektedir.
50-75 m2 mini geleneksel, 100-175 m2 geleneksel, 175-250 m2 FGİ Cafe, 250 m2 üzeri ise FGİ cafe restaurant tatlı bayilik olarak hizmet vermektedir.
6. Baylan Pastanesi
Aslen Arnavut göçmeni olan Filip Lemas tarafından 1923’de Beyoğlu’nda kuruldu. Ortağı kuzeni Yorgo Kriçini’dir. Fili Elmas pastacılık sanatını Mater’den öğrenmiştir. Mülakiler o dönemde çok ünlü bir Fransız çikolata üreticisinden. O zaman ismi”Loryan”idi.1925’de Karaköy’de şube açtı.1961’de Kadıköy şubesini açtı.1934 senesinde pastanenin ismi Baylan olarak değiştirildi. İlk açıldığı çağda Beyoğlu sosyal hayatının önemli buluşma noktaları olan kafeler arasında yerini aldı. İkinci kuşak Harry Lemas 1952’de Avrupa’ya pastacılık eğitimine gitti. Almanya ve İsviçre’de bilgilerimi artırdı. Viyana’da 1 yıllık pastacılık eğitimine tamamladı. Eğitim sonrası Kadıköy şubesi Türkiye’nin ilk Akademisyen Pastacısı unvanı kendisine teslim edildi.
Zamanla bu unvana layık olduğunu ispatladı. “Kup Girye”gibi pek çok yeniliğe imza attı. Baylan Pastanesi 2009’da Harry Lenas’ın olmadığı için kendisi tarafından “Bu marka yaşasın “denilerek Altınkılıç ailesine devredildi. 2010 yılında Bebek şubesi faaliyete başladı.
Sizde tatlı bayilik olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
7. Tatlane
Tatlane, tatlı ve kaymak ürünleri bulunan firmadır. Merkezi Ankara’dadır. Türkiye genelinde 250 noktaya bayilik vermeyi amaçlayan geleneksel tatlı markasıdır. Kökü 1936 yılına ve Bursa Mustafakemalpaşa’ya dayanır ki üretimini kendisine ait fabrikada yapar. Tatlane markası 18 çeşit geleneksel Türk tatlısı ve nezih lezzetler barındıran eşsiz süt kaymağı tüketicilerin beğenisine sunulur. Tayland Markasının içeriği Tatlane, tatlılarda kesinlikle glikoz şurubunu kullanmaz. Yüzde yüz doğal pancar şekeriyle geleneksel yöntemlerle hazırlanan şerbeti kullanır. Özel süt kaymağı tamamen doğal şekilde süt üzerinde toplanır. Tatlane’de Bulunmayan Ürünler Tatlane markasında baklava, burma kadayıf, künefe ve katmer yoktur. Pazarlama stratejisi, rekabetin çok fazla olduğu ürün gruplarından uzak durmak içindir. Tatlane, kaliteden taviz vermeksizin lezzeti ve kalitesi yüksek ürünleri, kurumsal bir duruşla ve uygun fiyatla tüketiciye sunar. 35 kişilik minik ekibiyle 1 merkez şube, 1 tatlı bayilik sahibidir. Hedeflediği tatlı bayilik sayısı 250’dir. Tatlane tatlı bayilik açmak için gereken maliyet ortalama 60.000 TL’dir ve bir tatlı bayilik ortalama 10 günde kurulur.
8. Şirin Bomba İzmir Bomba Tatlısı Bayilik
Tatlı ve Boyoz için İzmir lezzetleri sunan firma diğer şirketlere bayilik vermektedir. 2018 Kasım ayında kurulan kurum, İzmir’de her cafe ve pastanelerde satılan bomba tatlısı ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi boyları ilk kez tanıtmak isteyenlere bayilik vermektedir. Şirin bomba yatırım için özellikle üniversite kampüsü çevresini, okulları hedef bölge olarak seçer. Şirin bomba tatlı bayilik düşük bir isim hakkı bedeli alır(10.000 TL).Minimum şube açılış maliyetiyle (20.000TL) bu alanda faaliyetlerini göstermek isteyenlere öncülük eder.
Okuyunuz: Dükkanı Açma Fikirleri
9. Künedo Dondurulmuş Künefe
2016 yılında kurulan Künedo dondurulmuş Künefe Tatlı bayiliği, Ankara merkezlidir. Ankara ve çevre iller, Konya, Karaman, Aksaray’da kendisine bağlı olarak aktif satış ve kargo gönderimi yöntemiyle dondurulmuş tatlıların imalatını ve satışını sağlar. Hizmet kapsamının içerisinde dondurulmuş künefe, katmer, saçarası, fıstıklı ve cevizli kadayıf bulunmaktadır. Şirket şube sayısını 20 ‘ye çıkarmayı hedeflemektedir. Girişimcilere: Eğitim desteği, proje desteği, pazarlama desteği, yer seçimi, bölge koruması ve benzeri tüm destekleri sağlamaktadır. Künedo tatlı bayilik açmak için gereken maliyet 100.000 ile 300.000 TL arasında değişmektedir.
10. Movie Tatlı
2017 yılında kurulan Movie Tatlı Bayilik, üretici firmalara bayilik vererek Marmara bölgesinde satış noktalarını artırarak kazancını arttırmayı amaçlayan bir firmadır.30 seneden fazla tecrübelerle Mikos şirketi kurulmuştur. Üretimi sütlü tatlılar, kurabiyeler, baklava çeşitleri üzerinedir. Fabrikasyon üretim değil günlük üretimi tercih etmişlerdir. Ürünlerin yurt dışına ihracatı mevcuttur. Türkiye’de işe birçok firmaya ürün vermektedir. Mivos’un en önemli hedefi yatırım sektöründe ilk tercih olabilmektir. Gelirden pay almaması imkanını sunması ile yatırımcılara fırsat sağlamaktadır. Sizde yatırımınız yüksek kar getirecek bir firmaya yapmak istiyorsanız Movie tatlı bayilik olabilirsiniz.
11. Hb Waffle
22 Nisan 2013 ”ye Karamanda açılışını yapmıştır. Karaman merkezli firma WAFFLE bayiliği almak isteyen girişimcilere bayilik vermektedir. Menüsü çok çeşitli ve zengindir. Menüsü meyveler, çikolata, dondurma ve kuruyemişlerden oluşur. Ürünleri en kaliteli ve taze meyvelerden yapılır. Hiçbir zaman kalitesiz malzemelerle lezzetli ürünler üretilemez felsefesiyle hareket etmektedir. Hb Waffle öncelikli hedefi tüm Türkiye’de prestijli noktalarda şube sayısını artırmak suretiyle Franchising ağıyla tüm Türkiye’ye Hb Waffle lezzetini taşımaktır. Şuanda 1 tatlı bayiliği sahibi olan Hb waffle tatlı bayilik sayısını arttırmak istiyor. Sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.
12. Hacı Sayid Baklavacılık
Hacı Sayid Baklavacılık, tanınmış marka Kasım 2014 tarihinde franchising vermeye başlamış bulunmaktadır. Aslen Gaziantepli olan Burhan ve Mehmet Dinçerler kardeşler 1968 senesinde baklava sektörüne işçi olarak başlamıştır. Zaman içerisinde İstanbul Şirinevler’de ilk dükkanlarını açmıştır. Dükkâna çok sevip saydıkları dedelerinin ismini vermiş bulunmaktadırlar. Hacı Sayid ilk dönemde baklava ağırlıklı olarak çalışsa da lezzet çeşitlerini gün be gün arttırmıştır. Baklavadan çikolataya, tatlı çeşitlerinden dondurmaya kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile modern kafeterya hizmetiyle 40 şubeye ulaşmış bulunmaktadır.
Hacı Sayid tatlı bayilik açmak için gereken maliyet ortalama 450.000 TL ile 750.000 TL’dir ve bir tatlı bayilik ortalama 45 günde kurulur.